چرا المان ؟

همه چیز درباره المان

چرا المان ؟

احمدرضا محمدیان
همه چیز درباره المان

چرا المان ؟

  
 
چرا آلمان ؟
 
 
طبق گفته بیش از ۲۰ هزار نفر که مورد پرسش قرار گرفته‌اند ،آلمان از نظر محبوبیت، در صدر ۴۹ کشور پیشرفته دنیا قرار دارد . این قضاوت در مقایسه با سایر کشورها از نظر دولتی، فرهنگی، مردم، آموزش‌، گردشگری، سرمایه‌گذاری و مهاجرپذیری انجام شده است.

نتیجه یک نظرسنجی از ۲۰ هزار نفر در کشورهای توسعه‌یافته نشان می‌دهد که آلمان در دوران‌‌ جنگ و بحران، سنگرگاه امنی به شمار می‌رود. آمریکا و بریتانیا در رده دوم و سوم قرار دارند .ثبات سیاسی و استحکام صنعتی و اقتصادی آلمان نیز ملاک داوری بوده است.
بخشی از امتیازات آلمان از نگاه انجمن جهانی پژوهش‌های بازار (GFK)، به دولت صالح و صادق این کشور باز می‌گردد. نتیجه این تحقیق از سوی پروفسور سیمون آنهولت، استاد علوم سیاسی منتشر شده است. پرسش‌ها ۲۳ جنبه در زمینه‌های فرهنگی، اقتصادی،اجتماعی، آموزشی‌، رفاه، امنیت و… را در بر می‌گرفته‌اند.
نقش “هدایت‌گرانه” آلمان در اتحادیه اروپا و همچنین “مسئولیت‌پذیری در امور بین‌المللی” نیز از نکات اصلی در گزینش این کشور به عنوان بهترین بوده است. امتیازات آلمان در عرصه “سرمایه‌گذاری” و “برابری اجتماعی” نیز بالا بوده‌اند.

 

DWO WI Imageranking 600x423

 

ژیائویانک شائو، مدیر انجمن تحقیقات بازار می‌گوید: «سیاستمداران باید بدانند که تصویر کشورشان در افکار عمومی، نقشی قاطع در اقتصاد، تجارت و گردشگری دارد و مناسبات دیپلماتیک و فرهنگی نیز از این تصویر متاثر هستند.»
به تاکید شائو، نظرسنجی‌های جدید نشان می‌دهند که تصویر ابرقدرت‌ها یکی پس از دیگری نزد مردم رنگ می‌بازد.
ده دلیل عمده وجود دارد که کشور آلمان را به بهترین کشور برای اجرای ایده های کارآفرینی و سرمایه گذاری تبدیل کرده است :
1 – زیرساخت های درجه یک 
2 – طرح های تشویقی و حمایت از کارآفرینان و سرمایه گذاران 
3 – شرایط مالیاتی رقابتی 
4 – بستر سرمایه گذاری ایمن 
5 – کیفیت زندگی 
6 – اقتصاد پیشرو 
7 – بازیگر جهانی 
8 – بهره وری بالا 
9 – نیروی کار بسیار عالی و متخصص
10 – قدرت نوآوری

مزیت های تحصیل در آلمان

آلمان با داشتن ۱۲% از کل دانشجویان جهان در مقام دوم بعد از آمریکا(۳۰%) قرار دارد. این بدین معناست که از هر نه دانشجویی که خارج ازکشور خود مشغول به تحصیل است، یکنفر آلمان را انتخاب می کند.
دانشگاههای آلمان مانند هایدلبرگ یا برلین طی قرون گذشته در زمره بهترین دانشگاههای دنیا بوده اند. دانشمندان آلمانی مانند آلبرت انیشتین را امروز بچه ها نیز در گوشه و کنار دنیا می شناسند. بیش از ۳۰ جایزه نوبل تاکنون به محققین آلمانی تعلق گرفته است.
آلمان برای همه کسانی که می خواهند در خارج از کشور خود تحصیل کنند جذاب است.  هزینه ها ی مناسب برای تحصیل نیز جذابیت بیشتری به این دانشگاهها بخشیده است. هزینه های دانشگاه های دولتی آلمان به مراتب کمتر از آنچه در آمریکا باید پرداخت شود، است. علاوه براین بورس های تحصیلی زیادی نیز وجود دارند.

 

اقتصاد آلمان

آلمان بزرگترین اقتصاد اروپا و جایگاه چهارم تولید ناخالص داخلی (نرخ تبدیل ارز)و پنجمین تولید ناخالص داخلی (برابری قدرت خرید) را در جهان دارد. جایگاه اقتصادی این کشور در جهان بعد از انقلاب صنعتی و همزمان با تشکیل آن مطرح شد و تا به امروز از آن به عنوان یک کشور پیشرو و نوآور و همچنین سرمایه گذار در پروژه های تحقیقاتی اسم برده می شود. 
در سال ۲۰۱۲، این کشور سومین صادر کننده جهان (۱٫۴۹۲ تریلیون دلار) و سومین وارد کننده جهان (۱٫۲۷۶ تریلیون دلار) بوده است.
از جمله نهادهای اقتصادی این کشور می توان به گروه فولکس‌واگن، زیمنس و دویچه بانک اشاره کرد.
اکثر افراد شاغل (۷۳٫۵۳ درصد) در بخش خدمات در آلمان به کار گرفته شده‌اند از جمله در حمل و نقل، هتل‌ها و رستوران‌ها، خدمات اجتماعی و بهداشت و درمان، مسکن و بخش مالی. بخش تولید ۲۴٫۴ درصد از نیروی کار را در خود دارد که در حوزه‌هایی نظیر شیلات، کشاورزی و جنگلداری مشغول هستند. نرخ بیکاری در این کشور در فوریه ۲۰۱۴ برابر ۵٫۱ درصد بوده است.
صنایع سنگین و مهندسی در منطقه "روهر"، شیمیایی در شهرهای كنار رود "راین" و وسایل نقلیه موتوری در مراكز بزرگ ایالتی مانند "اشتوت گارت" تمركز دارد. 
آلمان به جز زغال سنگ و زغال سنگ قهوه ‌ای و ذهیار نسبتا كوچك سنگ آهن، بوكسیت، سنگ مس، نیكل، قلع، نقره، پتاس و نمك، ذخایر طبیعی نسبتا كمی دارد و شدیدا به واردات متكی است.
بانك داری و امور مالی از منابع مهم درآمد ارزی آلمان است و فرانكفورت یكی از مراكز اصلی امور مالی و تجاری در جهان است. 
محصولات مهم كشاورزی و دامداری آلمان شامل رازك (برای آبجو)، انگور (برای شراب)، چغندر قند، گنام، جو و لبنیات است.

تاریخ آلمان


تاریخ آلمان را می ‌توان به چندین بخش اصلی، براساس رویدادهای واقع شده، تقسیم کرد.
ژرمن‌ ها در دوران باستان، آمیزه ناهمگونی از قبایل بودند که اروپا را در محدوده میان رودخانه ‌های "راین" و "ویستولا" و میان رود "دانوب" و دریای شمال و دریای بالتیک اشغال می ‌کردند. رود "راین" همواره از سوی رومیان به عنوان مرز ایده آل امپراتوری روم و ژرمن ‌ها شناخته می ‌شد.
فرانک ‌ها دیگر ژرمن ‌هایی بودند که از "گرمانیا" به سوی غرب روانه شدند، به مسیحیت گرویدند و این سرزمین را پایگاه تاخت و تازهای بعدی خود به سرزمین ‌های خاوری و دل امپراتوری روم کردند. در شمال نیز فرانک‌ ها، دیگر قبایل ژرمن را فرمانبردار خود کردند و رفته رفته امپراتوری برزگی را به هم آوردند که مهار همه اروپای باختری به جزء شبه جزیره ایبری را در دست داشت. اوج اقتدار امپراتوری فرانک در روزگار "شارلمانی" بود. او توانست شمال ایتالیا، از جمله رم را به قلمرو خود بیفزاید . با تجزیه شدن امپراتوری شارلمانی، در نواحی شرقی قلمرو آن، امپراتوری قرون وسطایی آلمان شکل گرفت.
پس از دروان پادشاهی مقدس روم، در زمان پادشاهی "اوتوی اول" معروف به اوتوی کبیر، که از سال ۹۳۶ میلادی آغاز شده بود؛ با تاسیس امپراتوری جدیدی، بر وحدت آلمان‌ ها افزوده گشت و آلمان به صورت یکی از مطرح‌ ترین قدرت‌ های اروپایی درآمد. اختلافات امپراتوری آلمان با مقام پاپ که از زمان "هنری سوم" و "هنری چهارم" بروز کرده بود، منجر به قطع روابط با پاپ در زمان پادشاهی" شارل چهارم" شد. هم زمان، اصلاحات مذهبی "مارتین لوتر"، مذهب پروتستان را به وجود آورد و اتحادیه پروتستان ‌ها به سال ۱۶۰۸ تشکیل شد. جنگ‌ های ۳۰ ساله که سراسر اروپا را فرا گرفت (۱۶۱۸ تا ۱۶۴۸) موجب شد در داخل سرزمین آلمان 2 دولت نیرومند اتریش و پروس به وجود بیاید.
از 1871 تا 1918، آلمان متحد و توسعه طلب كوشید تا نفوذش را در سراسر اروپا گسترش دهد، در عرصه تجارت و نیروی دریایی با بریتانیا به رقابت پرداخت و امپراتوری استعماری ساخت. 
شكست در جنگ جهانی اول منجر به از دست رفتن سرزمین های بسیار در اروپا و مستعمرات، منجربه پایان پادشاهی ‌های آلمانی، تحمیل مبالغ هنگفتی غرامات جنگی و اشغال "راینلند" به دست نیروهای متفقین تا سال 1930 شد. 
پس از جنگ جهانی اول حزب نازی خواهان برقراری دولتی قدرتمند و متمركز، سیاست خارجی جنگ طلب، حفظ خصوصیات نژاد آلمانی و فسخ توافق های پس از جنگ شد، در 1933 ، رهبر حزب نازی آدولف هیتلر (1889 تا 1945) صدر اعظم و در 1934 رئیس جمهور شد.
او اتریش را ضمیمه خود ساخت (1938)، چكوسلواكی را تجزیه كرد (1939) و اقدام به نابود سازی یهودیان و دیگرانی كرد كه از نظر نازی ‌ها پست بودند. 
بریتانیا و فرانسه به آلمان اعلام جنگ كردند ولی برای كمك به لهستان كاری نمی‌توانستنند انجام دهند. 
در1944، متفقین با پیاده كردن نیرو در ساحل نرماندی آزاد سازی اروپای غربی را آغاز كردند و با پیشروی در بالكان آلمانی ها را ازخاك شوری بیرون راندند. هیتلر در آوریل 1945 خودكشی كرد و برلین در اوائل مه به دست شوروی ها سقوط كرد. 
در اواخر دهه 1980، آلمان غربی نقش آهن ربای اقتصادی و فرهنگی برای بیشتر اروپای شرقی را داشت. 
سرانجام «میخائیل گورباچف» رئیس جمهوری شوروی در ۶ژوئیه ۱۹۸۹ تز خانه مشترک اروپایی را مطرح ساخت و در روز ۹ نوامبر، ۱۹۸۹ یعنی نزدیک به سی سال پس از احداث دیوار برلین، دیوار برلین فرو ریخت. بعدازاین واقعه در سراسر آلمان به ویژه در برلین همه مردم به شادی و سرور پرداختند و سرانجام در ۱۲ سپتامبر ۱۹۹۰ اصل وحدت آلمان پذیرفته شد و دو نیمه شرقی و غربی آلمان پس از ۴۶ سال به یکدیگر پیوستند و آلمان واحد دوباره تشکیل شد. در مارس 1990، انتخابات آزاد در آلمان شرقی برگذار شد و در نتیجه حزب كمونیست به گروهی در اقلیت نزول كرد.

فرهنگ در آلمان

آلمان امروزی  دارای شهرها و حوزه هایی است که آداب و رسوم دوک نشین ها و امیر نشین های سابق هنوز در آنها متجلی است. برای اینکه با خصوصیات یک فرد آلمانی آشنا شوید، ابتدا باید به شهر محل سکونت وی توجه کنید؛ برلینی ها، درسدنی ها، فرانکفورتی ها، هامبورگی ها، مونیخی ها و ... هر یک خصوصیات خاص خود را دارند.
از دیرباز مرزی نامرئی میان شمال و جنوب آلمان وجود داشته است و مردم محافظه کار شمال از مردم نه چندان توانای جنوب به دلیل تنبلی و سستی شان کناره گیری می کنند؛ این در حالی است که مردم جنوب، با طعنه هایی همچون "خشک" متقابلا پاسخ آنها را می دهند. جدایی نامحسوس تری نیز میان مردم محکم و سرسخت شرق آلمان و مردم شهرنشین و راحت طلب غرب آلمان نیز وجود دارد. 
آلمان برای مردم بی خانمان و محروم اروپا و جهان همچون آهن ربا است؛ این کشور تعداد بسیاری از پناهندگان و جستوجوگران پناهندگی را در چند دهه گذشته جذب خود کرده است. با وجود این، جمعیت آلمان در حال پیر شدن است؛ بنابراین برای مردم این کشور اگرچه  می خواهند استانداردهای بالای زندگی خود را حفظ کنند، پذیرش مهاجر اجتناب ناپذیر خواهد بود.
مردم آلمان به خاطر نداشتن تعصب طبقاتی به خود می بالند و جدا از نام های اشرافی و عده کمی که هنوز در قصرها زندگی می کنند، بیشتر مردم آلمان خودشان را جزء طبقه متوسط یا کارگر به حساب می آورند. به طور کلی، هیچ گونه موانع طبقاتی یا اشرافی بر سر راه موفق شدن در آلمان وجود ندارد (برخلاف انگلستان و فرانسه) و هر کس هر چند اصل و نصبش حقیر باشد، می تواند در راه رسیدن به اوج موفقیت تلاش کند. 
صمیمی شدن با مردم آلمان دشوار است و زمانی که به خانه یا آپارتمانی جدید نقل مکان می کنید، به شما خوشامد نخواهند گفت و چنانچه بتوانید آلمانی صحبت کنید بر عهده شما است که آنها را برای صرف نوشیدنی دعوت کنید و خودتان را معرفی کنید.

مردم آلمان بسیار مطیع قانون می باشند (به جز مواقعی که پای محدودیت سرعت در میان باشد) و همه قوانین و مقررات را دقیقا رعایت می کنند.مردم آلمان مطیعانه از همه قوانین و مقررات پیروی می کنند و از تذکر دادن تخلفات دیگران خرسند می شوند. در آلمان برای هر چیزی قوانینی وجود دارد که صرف نظر از اینکه چقدر جزئی است، نباید از آنها سرپیچی شود. اگر از در ورودی برای خروج استفاده کنید یا چند سانتی متر جلوتر از خط کشی پارک کنید، همواره آلمانی شریفی در آن نزدیکی هست تا این موضوع را به شما گوشزد کند. 
مردم آلمان شیفته اتومبیل (به خصوص از نوع وطنی) هستند و در عشق به وسایل نقلیه موتوری پس از مردم آمریکا در مکان دوم قرار دارند. 
در آلمان هر کس با اتومبیل خود شناخته می شود: "مرسدس" مخصوص دکترها، سیاستمداران، مدیران صنایع و مربیان فوتبال، "پورشه" مخصوص افراد معروف و مورد توجه رسانه های گروهی (ستارگان پاپ و بازیکنان فوتبال) و "بی ام و" و "آئودی" مخصوص مدیران متوسط، مهندسان و آرایشگران است؛ روستاییان نیز "فورد"، "اپل"، و "فولکس واگن" می رانند. در آلمان به ندرت کسی اتومبیل خارجی خریداری می کند (به خصوص از نوع کره ای و ژاپنی)
تاریخ فرهنگی آلمان بسیار غنی است. تعداد بسیاری هنرمند، آهنگساز، شاعر، فیلسوف و نویسنده بزرگ از جمله "باخ"، "بتهون"، "هگل"، "نیچه"، "شیلر"، "شوپن" و "واگنر" از آلمان برخاسته اند.

منبع:http://germany.wcoe.net/



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:






موضوعات مرتبط: درباره المان
برچسب‌ها: همه چیز درباره المان

تاريخ : | | نویسنده : احمدرضا محمدیان | نظر بدهید
.: Weblog Themes By Slide Skin:.